Visit Village – ett nytt sätt att semestra

Visit Dalarna, Coompanion

Det håller på att växa fram en ny form av byturism, där några byar i Dalarna gått samman och som pionjärer startat ett helt nytt koncept – Visit Village, som man hoppas ska sprida sig även utanför Dalarna. 

Visit Village är helt nytt i Sverige och konceptet har hämtat sin inspiration från Italien och det uppmärksammade konceptet Albergo Diffuso. Idén bygger på en kooperativ affärsmodell, där man på lokal nivå i varje by skapar ett gemensamt erbjudande som innehåller boende, mat som kan vara unik för platsen, aktiviteter och vardagliga lokala upplevelser där gästen får delta. Det bygger på lokala förutsättningar och blir därför unikt för varje plats. Genom att organisera sig gemensamt skapas gemensamma boknings-, marknads- och servicefunktioner. De företag, organisationer eller privatpersoner som går med i Visit Village är medlemmar, vilket uttrycks som Member of Visit Village.

Tanken är att ta vara på den lokala kraften och entreprenörsandan för att skapa attraktionskraft och landsbygdsutveckling. Varje by eller samhälle blir som en egen liten motor. Konceptet erbjuder en lokal ekonomi, möjlighet att förlänga säsongerna och öka beläggningen.

I nära samarbete med byarna har vi tagit fram en varumärkesplattform, grafisk profil och kommunikationsguide.

Varumärke, filmproduktion, content marketing? Vi hjälper dig med allt!

HÄR VAR DET KAKOR! Denna webbsida använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda denna webbsida accepterar du detta.
Läs mer om vår personuppgiftshantering och policy.