”Vi behöver prata med människor, inte om dem!"

Kopparstaden

”Vi behöver prata med människor, inte om dem!"

Detta var ett av budskapen när Kopparstaden bjöd in till livesänt mångfaldsseminarium den 13 oktober på Kulturhuset tio14 inför en mindre publik på plats och en större digital publik.

Seminariet genomfördes efter att Kopparstaden tilldelats Mångfaldspriset av Styrelseakademien i Dalarna. På plats på scen var frilansjournalisten Janne Josefsson som målade upp en ganska dyster bild om sina erfarenheter från storstäderna och hur samhället fortsätter att segregeras. Annika Stålberg, förvaltningschef på Kopparstaden berättade om det arbete som det allmännyttiga bostadsbolaget gör för att systematiskt jobba med socialt hållbara bostadsområden.

Entreprenören Valbona Shala var dagens sista talare. Hon kom själv till Sverige som flykting och har egna upplevelser av hur svårt det var att komma in i arbetslivet. Under seminariet berättade hon om vad hennes företag FEEN gör för att få ut personer som är långt ifrån arbetsmarknaden i sysselsättning, ofta med ett hundraprocentigt utfall. Hennes budskap var tydligt; prata med människorna, inte om dem. Låt inte mångfaldsarbete bli en handlingsplan i pappersformat. Låt människorna själva komma med lösningar.

Kopparstadens vd Susanna Karlevill var moderator för dagen och det blev intressanta diskussioner utifrån frågor både från publik och det digitala deltagandet.

– Att sända live var nytt för oss och det är ett bra sätt att nå fler, framför allt i dessa tider. Vi är många som behöver göra verkstad av vårt mångfaldsarbete och jag hoppas att dagen gav energi att ta sin egen mångfaldsresa ett steg vidare, säger Susanna.

Vårt uppdrag

Vi hjälpte Kopparstaden att planera eventet, skapa filmmaterial och körschema. Så klart fanns vi på plats med ett team som såg till att det blev en bra upplevelse både för publiken på plats och för deltagarna som följde livestreamingen. 

Spela videoklipp
Spela videoklipp

Varumärke, filmproduktion, content marketing? Vi hjälper dig med allt!

HÄR VAR DET KAKOR! Denna webbsida använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda denna webbsida accepterar du detta.
Läs mer om vår personuppgiftshantering och policy.